Ga naar de inhoud
Home » Ontdek hier onze workshops

Ontdek hier onze workshops

Conscious Intimacy in Open Relationships

Dit traject is bedoeld voor koppels die hun relatie willen verdiepen en tegelijk het verlangen voelen om de deur open te zetten voor andere inzichten, ontmoetingen en liefdesverbindingen.
Klinkt misschien allemaal mooi, maar hier kunnen wel heel wat vragen rijzen… Van waaruit verlang je om je relatie te openen? Hoe begin je er aan en hoe doe je dat op een manier waar je je allebei goed bij voelt? Welke obstakels kom je tegen en wat hebben die jou te vertellen? Hoe ga je om met gevoelens als jaloezie en verliefdheid en hoe bouw je zelfvertrouwen op om hier open mee om te gaan? Welke grenzen hanteer je en welke vorm van open relateren heeft je voorkeur? Hoe geef je sek*ualiteit een plaats in dit alles? En tenslotte: hoe stemmen jullie af zodat jullie op een fijne manier elkaar blijven vinden?
Inderdaad veel vragen maar het mag gezegd: het openen van je relatie kan vele nieuwe dingen in je leven brengen. Je leert jezelf breder kennen en je krijgt de mogelijkheid om vele facetten van jezelf te ontdekken en te ontplooien. Elke liefdevolle ontmoeting is immers een bijzondere spiegel van een speciaal stuk van jezelf dat aangesproken wordt. Je verrijkt je leven in de boeiende reis die je maakt met je partner en met de anderen waarvoor je je opent. Je ervaart dat het hebben van een stabiele relatie geen belemmering hoeft te zijn om je vrijheid te leven. Je mag je hart openen naar anderen zonder hiervoor schaamte en onbehagen te voelen. Je bent immers bedoeld om je innerlijke rijkdom te vieren met anderen…
Om deze voordelen ten diepste te voelen neem je best de tijd om dit verdiepingsonderzoek aan te gaan met je partner. Een open en niet veroordelende houding, vermogen tot zelfreflectie en inleven in de ander zijn dé ingrediënten tot het slagen van deze vorm van liefde leven.

Hoe gaan we te werk?

Vanuit onze ervaring met dit thema hebben we gemerkt dat veiligheid, transparantie en open communicatie cruciaal zijn voor het slagen van deze vorm van relateren.
Daarom richten we ons op het bekomen van een veilige bedding binnen onze basisrelatie en werken we met een afgestemd energieveld . Hierin integreren we tantrische communicatie en bewustzijnswerk, deelrondes, massage, rituelen, dans, energetisch lichaamswerk,… om onze relatiewereld meer te kunnen openen. We onderzoeken wat aantrekking, verliefdheid en grenzen zijn, leren jaloezie te hanteren en ontwikkelen methodieken om de weg naar onze partner steeds terug te kunnen vinden. We spreken over seksualiteit, onderzoeken hoe deze energie op verschillende niveaus kan werken en hoe ze ook vanuit ontspanning en rust kan beleefd worden.

We werken individueel, in duo’s, trio’s, kleine groepjes en in grote groep. Het samenwerken met je partner wordt afgewisseld met het samenwerken met andere deelnemers.

Voor wie?

Voor koppels die met de vraag naar “open relateren” op een of andere manier al met elkaar in gesprek zijn gegaan of er al stappen in gezet hebben en er beiden voor kiezen deze weg te onderzoeken en eventueel verder uit te bouwen. Belangrijk is wel dat je jezelf emotioneel kan dragen binnen en buiten je partner-relatie en dat je beiden bereid bent om te leren uit je eigen ervaringen, van elkaar en van de groep.
 

Voor wie niet?

Voor koppels die vanuit een blokkerend probleem anderen in hun relatie willen binnenbrengen.

 

Begeleiders:

Frederike Verhorst en Staf Van Pelt

 

Aanmelden en inschrijven:

Traject: 9 – 10 maart, 27 – 28 april en 25 – 26 mei 2024 door het contactformulier in te vullen op www.jezelfbevrijden.be/contact

Na aanmelding krijg je de vraag tot betaling van een voorschot van 250 euro/pp, waarmee je je inschrijving bevestigt. Je krijgt ook een inlichtingenformulier toegestuurd waarop je enkele belangrijke gegevens over jezelf kan meedelen. Deze informatie helpt ons om beter op jullie vragen en verlangens af te stemmen. Eventueel contacteren we jullie ingeval we nog vragen zouden hebben.
De prijs voor deelname aan dit programma is 750 euro/pp.
Als je je inschrijft vóór 1 februari 2024 betaal je 650 euro/pp.
Enkel bij annulatie omwille van overmacht (sterfgeval en ziekte) krijg je het voorschot terugbetaald. Eens het traject gestart, kunnen we geen terugbetalingen voorzien.
 
Praktisch:
We beginnen telkens op zaterdag om 10u en eindigen omstreeks 18u30. Zondags eindigen we om 17u.
 
Waar?
 
In ’t Chaletje’, Kerselarenweg 15,  3220 Holsbeek.
Er is geen overnachtingsmogelijkheid, maar er zijn wel B&B’s in de buurt.
Iedereen brengt zijn lunchpakket mee voor zaterdag en zondagmiddag. We zorgen voor thee en versnaperingen en voorzien een warme vegetarische maaltijd op zaterdagavond, alles inbegrepen in de prijs.
Het traject gaat door vanaf 8 deelnemers en met een maximum van 16 deelnemers.

 

Sacred Love Temple

tantra en energetische massage workshops

In de Sacred Love Temple nodigen we jullie uit om het vrouwelijke en mannelijke te eren in jezelf en in elkaar als een kosmische rituele ervaring. We creëren een magische plek, een heilige liefdestempel waarin we verschillende energieniveau’s van aanraking exploreren. Spelen, vertragen, ontmoeten, ontroering en innerlijk beleven zijn hierin de hoofdtonen. We gaan vooraf in communicatie over veiligheid en grenzen en stemmen af op het magisch gebeuren van eenvoud en hartscontact, vrijheid en verbinding. We laten ons leiden door het kosmische toeval dat iedereen op een verassende manier bij elkaar brengt.

The Sacred Love Temple is een ritueel, een oefening, een structuur, een diepe beleving, een eren van jezelf en de ander.

We bouwen de dag op met meditatie, dans, klank en ademwerk zodat we ‘savonds voorbereid de tempel kunnen in gaan.

Praktisch

  • Zaterdag 13 april van 14 tot 22u.

  • Potluck meenemen.

Locatie
“Het Chaletje” Kerselarenweg 15, 3220 Holsbeek (gratis parkeren)