Meteen naar de inhoud
Home » Ontdek hier onze workshops

Ontdek hier onze workshops

Conscious Intimacy in Open Relationships

Dit traject is bedoeld voor koppels die hun relatie willen verdiepen en tegelijk het verlangen voelen om de deur open te zetten voor andere inzichten, ontmoetingen en liefdesverbindingen.
Klinkt misschien allemaal mooi, maar hier kunnen wel heel wat vragen rijzen… Van waaruit verlang je om je relatie te openen? Hoe begin je er aan en hoe doe je dat op een manier waar je je allebei goed bij voelt? Welke obstakels kom je tegen en wat hebben die jou te vertellen? Hoe ga je om met gevoelens als jaloezie en verliefdheid en hoe bouw je zelfvertrouwen op om hier open mee om te gaan? Welke grenzen hanteer je en welke vorm van open relateren heeft je voorkeur? Hoe geef je sek*ualiteit een plaats in dit alles? En tenslotte: hoe stemmen jullie af zodat jullie op een fijne manier elkaar blijven vinden?
Inderdaad veel vragen maar het mag gezegd: het openen van je relatie kan vele nieuwe dingen in je leven brengen. Je leert jezelf breder kennen en je krijgt de mogelijkheid om vele facetten van jezelf te ontdekken en te ontplooien. Elke liefdevolle ontmoeting is immers een bijzondere spiegel van een speciaal stuk van jezelf dat aangesproken wordt. Je verrijkt je leven in de boeiende reis die je maakt met je partner en met de anderen waarvoor je je opent. Je ervaart dat het hebben van een stabiele relatie geen belemmering hoeft te zijn om je vrijheid te leven. Je mag je hart openen naar anderen zonder hiervoor schaamte en onbehagen te voelen. Je bent immers bedoeld om je innerlijke rijkdom te vieren met anderen…
Om deze voordelen ten diepste te voelen neem je best de tijd om dit verdiepingsonderzoek aan te gaan met je partner. Een open en niet veroordelende houding, vermogen tot zelfreflectie en inleven in de ander zijn dé ingrediënten tot het slagen van deze vorm van liefde leven.

Hoe gaan we te werk?

Vanuit onze ervaring met dit thema hebben we gemerkt dat veiligheid, transparantie en open communicatie cruciaal zijn voor het slagen van deze vorm van relateren.
Daarom richten we ons op het bekomen van een veilige bedding binnen onze basisrelatie en werken we met een afgestemd energieveld . Hierin integreren we tantrische communicatie en bewustzijnswerk, deelrondes, massage, rituelen, dans, energetisch lichaamswerk,… om onze relatiewereld meer te kunnen openen. We onderzoeken wat aantrekking, verliefdheid en grenzen zijn, leren jaloezie te hanteren en ontwikkelen methodieken om de weg naar onze partner steeds terug te kunnen vinden. We spreken over seksualiteit, onderzoeken hoe deze energie op verschillende niveaus kan werken en hoe ze ook vanuit ontspanning en rust kan beleefd worden.

We werken individueel, in duo’s, trio’s, kleine groepjes en in grote groep. Het samenwerken met je partner wordt afgewisseld met het samenwerken met andere deelnemers.

Voor wie?

Voor koppels die met de vraag naar “open relateren” op een of andere manier al met elkaar in gesprek zijn gegaan of er al stappen in gezet hebben en er beiden voor kiezen deze weg te onderzoeken en eventueel verder uit te bouwen. Belangrijk is wel dat je jezelf emotioneel kan dragen binnen en buiten je partner-relatie en dat je beiden bereid bent om te leren uit je eigen ervaringen, van elkaar en van de groep.
 

Voor wie niet?

Voor koppels die vanuit een blokkerend probleem anderen in hun relatie willen binnenbrengen.

 

Begeleiders:

  1. Frederike Verhorst en Staf Van Pelt

Aanmelden en inschrijven:

Infoavond: door 60 euro/koppel over te schrijven op rek: BE44 9795 8717 4145 met vermelding Open relationships en je naam en plaats waar je de avond wil volgen.
Holsbeek: 1 dec. in ‘tChaletje, Kerselarenweg 15, 3220 Holsbeek.
Eke: 12 jan. in Centrum Voelen, St. Anna-straat 7, 9810 Nazareth.
telkens van 19u30-22u
 
Traject: 9 – 10 maart, 27 – 28 april en 25 – 26 mei 2024 door het contactformulier in te vullen op www.jezelfbevrijden.be/contact
Na aanmelding krijg je de vraag tot betaling van een voorschot van 250 euro/pp, waarmee je je inschrijving bevestigt. Je krijgt ook een inlichtingenformulier toegestuurd waarop je enkele belangrijke gegevens over jezelf kan meedelen. Deze informatie helpt ons om beter op jullie vragen en verlangens af te stemmen. Eventueel contacteren we jullie ingeval we nog vragen zouden hebben.
De prijs voor deelname aan dit programma is 750 euro/pp.
Als je je inschrijft vóór 1 februari 2024 betaal je 650 euro/pp.
Enkel bij annulatie omwille van overmacht (sterfgeval en ziekte) krijg je het voorschot terugbetaald. Eens het traject gestart, kunnen we geen terugbetalingen voorzien.

Workshop Johan

tantra en energetische massage workshops

Op 1-2-3 september kom ik met veel plezier weer een weekend naar België om Tantra & Massage workshops te verzorgen. Tevens zullen de vrijdag avond en de zaterdag avond in het teken staan van shibari wat een mooie overlapping is met tantra en overgave. De locatie dit keer is het “Het Chaletje” van Frederike Verhorst in Holsbeek (B). Het gaat weer een duurzaam en praktische weekend worden vanuit de visie van het Tantrisch Tibetaans Boeddhisme. Op vrijdag 1 september is er een dagworkshop 5 elementen massage. In de avond nemen Frederike en Johan jullie mee in de wereld van Tantric-Dance en shibari (spelen met touw). Zaterdag en zondag 2-3 september staan in het teken van de Prana Flow massage waarbij we op zaterdag de achterkant behandelen en op zondag de voorkant voor een hele sessie. Ook de zaterdag avond staat in het teken van shibari waar ik basis knopen ga uitleggen om samen shibari knopen technieken te oefenen om deze thuis in praktijk te brengen. Informatie en prijzen vind je op deze pagina

Praktisch

  • vrijdag van 10 tot 17 uur de 5 elementen massage.

  • vrijdag van 20 uur to 23 uur de tantric dance met shibari avond.

  • zaterdag achterkant lichaam en zondag voorkant lichaam van 10 tot 17 uur de prana flow massage.

  • zaterdag avond shibari avond basisknopen leren.

Locatie
“Het Chaletje” Kerselarenweg 15, 3220 Holsbeek (gratis parkeren)