Ga naar de inhoud

Jezelf bevrijden - Wie ik ben

Ontmoet Frederike Verhorst: Begeleider in Tantra, Heling en Persoonlijke Groei"

Ik ben moeder van 2  geweldige volwassen kinderen, een dochter en een zoon uit de Filipijnen.

Als kinesitherapeute vond ik niet de voeding die ik zocht. Mijn aantrekking tot meer holistische visies bepaalde uiteindelijk het pad dat ik ging volgen. Ik ben lang zoekende geweest, was een gepassioneerd danser en volgde allerlei cursussen en opleidingen in lichaamswerk en coaching.

Het thema seksualiteit heeft lang in de schaduw gestaan. De  sprankels die ik voelde als jongere verdwenen langzaam tijdens mijn huwelijk. Seksualiteit werd iets waarin ik geen plezier beleefde, mij vanaf sloot en veilig achter slot en grendel stak. Ik stortte mij op het moederschap dat ik met veel plezier beleefde.

Tot mijn scheiding in 2015… toen begon mijn weg waarin ik het verborgene weer voorzichtig uit de kast haalde en waarachtig een hele ontdekkingstocht werd en nog steeds is…

Bewuste tantra kwam in mijn leven, ik volgde  workshops en trainingen en bewandelde een pad waarin ik heling vond in mijn thema rond seksualiteit.

Het zaadje werd geplant om dit verder te willen uitdragen en met mijn huidige partner Staf bewandelen we samen een boeiende weg.

 

frederike verhorst

Met mijn ex- partner leef ik in goede communicatie, hij heeft een huisje gebouwd in een uithoek van de grote tuin zodat we onafhankelijk ons eigen leven hebben kunnen uitbouwen met zorg voor de kinderen.

Mijn werk beoefen ik met passie. Ik ben geboeid om vanuit het lichaam en vanuit het gesprek naar de diepere lagen te gaan om zo bij mensen veranderingsprocessen te kunnen faciliteren. 

Ik hou van de natuur en kan intens genieten om gewoon met de stroom van het leven mee te gaan zonder dat er dingen ‘moeten’. Deze 2 polen inspireren mijn leven, de uitdaging is om een goede balans te zoeken en dat is wat mij dagdagelijks bezighoud.

 

dans therapie stress

‘Mezelf bevrijden’ loopt als een rode draad door mijn leven’.

Ooit zal deze weg voltooid zijn, maar zolang we leven is het een mooie uitdaging om onszelf te bevrijden van dingen die ons bestaan bezwaren zodat we in lichtheid in onze kracht kunnen staan.

Ik wil mensen begeleiden om het leven in zijn volheid te ervaren. Ik wil met hen op weg gaan in hun proces van bevrijding, zodat we vrij en in balans kunnen mee surfen op wat het leven te bieden heeft en ons verbonden voelen met ons hart, met de ander en met het grote geheel, op weg naar een betere wereld.

 

OPLEIDINGEN | TRAININGEN | CURSUSSEN

Afgestudeerd als kinesitherapeute –  Psychomotorische Therapie bij kinderen (Aedes Paramedicorum) – Opleiding Spierkettingen (Institut des Chaînes musculaires et articulaires et des Techniques GDS Godelieves Denys- Struyf) 

Opleiding Dansexpressie, Hedendaagse dans, Contactimprovisatie en Alexandermethode (Wisper) – 5-ritmes (Oost- west centrum, Orval) –  Authentic movement en Eutonie (De Blauwe Reiger) – Awareness through the Body (Body-Mind- Centering) – Contact dance meets massage (Akademie voor massage en beweging, Amsterdam met Tom Goldhand) 

Creatieve Interactie (Educatieve Academie, Antwerpen) 

Opleiding dans en bewegingstherapie (Balans, Gent met Pat Van Lantschoot) – Opleiding Danscoach (Utrecht met Jaap Van Manen en Caroline Renette) 

Helende Ayurvedische massage (Internationale school voor Ayurveda, Gent met John Marchand) 

Mindfulness (Hedwig Dujardin) – Stress en Burn-out coaching (Dr Luc Swinnen) 

Masterclass ‘Aanraken in adem’ (Holosakademie, Utrecht) – Yoga (Yogacentrum Panta-rei, Swami Satyam Majnu). 

Tantraretreats- trainingen- de-armouring : Alain Aerts (Terra Luminosa), Johan Raaijmakers (Tantra Atma), Rising Heart (Inge Leemans ) – Tantrische massage, Luc Escot, Johan Raaijmakers, Servane Toullier – Sexual Potential (Rising Heart ) – Sacred Sexuality, The Phoenix, Underground, The Cosmic body , Fire snake (House of Tantra, Polen met Dechen Dorje)

Voice-dialogue; basistraining bij Marijke Leys ( Voice-dialogue instituut, België)

Facilitatortraining energetisch multidimensioneel werk: bij Joanne van Wijgerden ( Almere, Nederland)

Lomi-lomi met Ricardo Balkhoven.

Contact gegevens

Geremtestraat 6
3220 Holsbeek
+32 495 89 31 88
info@frederikeverhorst.be

Socials

Nieuwsbrief

 Copyright 2022 || Frederike Verhorst || Foto’s Joris Bruyninckx en Peter Cockx